#36 Zoveel te doen, zo weinig tijd!

Sinds een aantal weken probeer ik mijn dagen beter in te plannen zodat ik er meer uit kan halen en productiever kan zijn. Ik kwam een youtube filmpje tegen over ‘time-management’. Het kwam erop neer dat ‘to-do listjes’ (waar ik zo dol op ben) nutteloos zijn en je alles wat je doet, moet inplannen in je agenda. Dat ben ik heel braaf gaan uitproberen, met kleurencode en al.

Het gaf mij zo een voldoening om al die kleurtjes en verschillende activiteiten zo op een rij te zien. Helaas merkte ik al gauw dat een goede planning ook daadwerkelijk uitvoeren niet mijn sterkste kant is. Het is mij dan ook nog niet gelukt om optijd naar bed te gaan zodat ik ook optijd weer op kan staan. Ik kijk uit naar de dag waar ik net iets voordat Imaily wakker wordt, kan opstaan om even dat ochtend momentje voor mezelf te hebben voordat de drukte begint. Maarja.. tot nu toe geen succes.

Wat mij vandaag dan weer wel goed is gelukt: MEALPREPPEN. Nog zo een doel wat al een tijdje op mijn lijstje stond. En aangezien ‘to-do listjes’ niet meer mogen, stond die netjes ingepland op de zondagmiddag.

Mealpreppen is niet alleen tijd besparend, maar ook geld besparend. Het komt nog wel eens voor dat we niet zo goed zijn voorbereid op onze avond maaltijd en we dan maar wat halen of bestellen. Naast het besparen van tijd en geld, zorgt het voorbereiden van je maaltijden ook voor minder verspilling van eten. Dus niet één niet twee, maar drie goede redenen om weekmenu’s te maken en voor zover mogelijk op de zondag het een en ander vast voor te bereiden.

Ter inspiratie: hoe ziet jullie weekmenu eruit?

DNNT

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: